Easy Tax Store

 

Easy Tax Store е агенција која врши повраток на данок на сите кои работеле во САД и Германија.

До сега имаме обработено данок за повеќе од 20.000 клиенти.

Ги застапуваме клиентите директно пред даночната служба во САД (IRS) и Германската даночна служба (Finanzamt).

Кај нас работат и лица кои работеле во странство и најдобро знаеме колку е важен повратокот на Вашите заработени пари.

Исто така, доколку планирате заминување во странство можеме да Ве посоветуваме околу Вашите права и како да избегнете евентуални измами од страна на работодавците.

 

Што ние нудиме:

  • Бесплатна проценка, точен износ на средства кои ќе ги добиете – за повраток на данок од САД и Германија.
  • Без скриени трошоци
  • Фиксна цена

 

За дополнителни информации како најсигурно да направите повраток на данокот погледнете на нашиот веб сајт:

 

ITIN

Individual Taxpayer Identification Number (ITIN), е даночен број издаден од страна на Американската даночна служба (Internal Revenue Service).

 

Даночната управа го издава ITIN како би им помогнала на поединци да се придржуваат до американските даночни закони и да обезбеди средства за ефикасна обработка на даночните пријави кои не ги исполнуваат условите за добивање на социјален број (SSN). Се издаваат без обзир на имиграциониот статус, бидејќи и резидентите и нерезидентите имаат обврска да го пријават годишниот данок. ITIN бројот не може да послужи за ништо друго освен за пријава на Федерален данок (Federal Income Tax)

ITIN не е дозвола за работа во САД.

 


ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ITIN НАСКОРО…

 

Адреса и контакт информации за повраток на данокт од САД и ITIN можете да најдете овде.

Адреса и контакт информации за повраток на данокт од Германија можете да најдете овде.

 

PetarАгенција Easy Tax Store