Потребна документација

Потребни документи за враќање на данокот се:

 • Kопија од социјалниот број
 • Kопија од првата страна на пасошот
 • Kопија од  W-2 формуларот или последњег pay slip
 • Пополнета ID формулар (PDF)
 • Пополнета Easy Tax Store апликација за враќање на данокот (PDF)
 • IRS формулар 2848  – официјален IRS документ со кој ни давате полномоштво да можеме да го обработиме Вашиот данок (PDF)

Забелешка: Важно е да ги пријавите сите работодавци кои сте ги имале во САД.

preuizmi-dokumentaciju                     primer-dokumetacije

 

Пополнетата документација можете да ја:

 1. Проследите преку меил на: easytaxstore@gmail.com
 2. Испратите преку пошта или лично да ја донесете на ул. Максим Горки 3/4, 21000 Нови Сад, Србија.

 

Social Security i Medicare даноци

Доколку работодавецот Ви ги задржувал Social Security и Medicare даноците, за да ги рефундирате, освен горенаведената документација, потребно е да доставете и:

 • Копија од DS-2019 формуларот
 • Копија од визата и
 • Копија од I-94

Забелешка: За да си го вратите овој данок задолжителен е W-2 формуларот.

Доколку имате какви било прашања, ве молиме, слободно контактирајте нè.

PetarПотребна документација